Vergaderingen. We hebben er bijna allemaal in meer of mindere mate mee te maken. Meestal worden we niet heel vrolijk van vergaderingen omdat ze lang en saai kunnen zijn. Toch zijn veel vergaderingen erg belangrijk, ze worden dan ook zelden georganiseerd zonder doelstelling. Dat we vergaderingen als onprettig ervaren zit dus niet persé in de aard van de vergadering zelf, maar in de manier waarop we tijdens zo’n vergadering naar het gestelde doel toewerken. Daarom gaan we in deze blog in op creatieve manieren om te vergaderen in Utrecht, door het anders aan te pakken dan gebruikelijk is. Lees dus gauw verder!

Leuke locaties

Een makkelijke manier om een vergadering wat interessanter te maken is door het simpelweg op een originele locatie te houden. Hieronder staan enkele voorbeelden ter inspiratie.

Stadion

Je kunt vergaderen in het stadion van FC Utrecht, de Galgenwaard. Met uitzicht op het veld waar ieder weekend topprestaties worden geleverd til je jouw vergadering naar een hoger niveau.

Boot

Een vergadering op een boot, hoe origineel is dat? Met uitzicht op het water zal niemand zich bij deze vergadering vervelen!

Landelijk

Er zijn verschillende boeren waar je binnen of buiten in een pittoreske, landelijke setting kunt vergaderen. Zo zijn jullie er voor het gevoel toch even tussenuit, wat zeker bijdraagt aan de productiviteit.

Nieuwe insteken

Naast dat je de setting van de vergadering kunt veranderen, kun je ook op een andere manier vergaderen. Wanneer jullie het gewoonlijk altijd op dezelfde manier doen geeft dit een flinke boost van nieuwe energie. Gebruik bijvoorbeeld creatieve samenwerkingstechnieken of stel iedere vergadering iemand anders verantwoordelijk voor de organisatie en leiding van het proces. Zo blijft iedereen scherp en wordt het vergaderen veel leuker!

Organisatie klaar? Vergaderen maar!

We hopen dat je nu wat inspiratie hebt opgedaan voor de vergaderingen in de toekomst. We wensen je graag veel succes met jouw nieuwe, creatieve vergaderaanpak.