Als je op zoek bent naar een goede rijschool, dan is de kwaliteit van de lessen en begeleiding van groot belang. Praat je met je ouders of grootouders over hoe zij hun theorie- en rijexamen hebben gehaald, dan merk je al snel dat er op de Nederlandse wegen nogal wat veranderd is sinds zij met hun rijvaardigheden startten. En precies daarom wil je bij de beste rijschool van Eindhoven je rijlessen volgen. Neem Rijschool Dekker als voorbeeld. Zij bestaan al van voor de tweede wereldoorlog en hebben alle veranderingen op de Nederlandse wegen meegemaakt. Door die veranderingen ontwikkel je ook je manier van lesgeven op de wegen.

Voorbeelden uit de praktijk

Je leert namelijk het beste door praktijkvoorbeelden en iets zelf te doen. Bij theorielessen krijg je inzicht in het verkeer en hoe je moet handelen, door deze praktijkvoorbeelden. Stel je maar eens voor dat een instructeur je een voorbeeld van een verkeerssituatie van vroeger geeft. Er waren nog geen rotondes, het was veel minder druk op de weg en zelfs bepaalde voertuigen bestonden nog niet. Door bij de basis te beginnen, kun je je kennis daarna verder uitbreiden. Je leert anticiperen en kijkt anders naar je medeweggebruikers door de kennis die je tijdens de theorielessen hebt opgedaan. Een ervaren instructeur tijdens je theorielessen kan de lessen zowel leerzaam als boeiend maken.

En dan de weg op

Met die kennis in je achterhoofd ga je vervolgens de weg op. Je hebt niet alleen rekening leren houden met fietsen, auto’s en vrachtauto’s, maar herkent nu ook scootmobielen, stints en elektrische steppen die soms uit verrassende zijstraten kunnen komen. Doordat je een vervoermiddel herkent, weet je ook met wat voor snelheid zij voortbewegen. En dit komt uiteindelijk jouw eigen gedrag in het verkeer ten goede, want je kunt overweg met alle vormen van vervoersmiddelen en de diverse soorten medeweggebruikers.