De Franse keuken is wereldberoemd om haar lekkere vlees en traditionele gerechten. Toch zijn er ook nog heel veel andere Franse delicatessen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Voor iedereen die van de Franse keuken of lekkernijen in het algemeen houdt is dat natuurlijk superleuk om even in te duiken. We hebben speciaal voor jou alvast een kleine selectie van onze eigen favorieten gemaakt, zodat je hier een mooi beginnetje in kunt maken. Ben je er klaar voor? Dit zijn onze favoriete Franse delicatessen.

Caramelpasta

Een heerlijke Franse delicatesse die zeer zoet smaakt. Uitstekend te combineren met bijvoorbeeld brood of toast, maar ook op ijs of crèpes!

Foie gras

Foie gras is ganzenlever van de Franse Toulousegans. Er wordt vaak paté of terrine van gemaakt en is veelal een specialiteit in Franse restaurants. Deze specialiteit heeft een werkelijk unieke smaak en moet je zeker eens geproefd hebben.

Confiture

Vergelijkbaar met jam wordt confiture gemaakt van fruit. Dit fruit is veelal afkomstig uit de Franse streken zelf en wordt verwerkt tot een mooie confiture. Het smaakt net als de caramelpasta heerlijk op brood of toast maar is ook in nagerechten toe te passen.

Droge worst

Authentieke gedroogde Franse worst is een smaaksensatie waar je je vingers bij aflikt. Door de bereidingswijze en de droogperiode wordt de worst grof van structuur. Dit bevordert de manier waarop je de smaken kunt proeven. Om een echte Franse droge worst te proeven raden we je aan om langs een originele Franse slager te gaan in bijvoorbeeld Haute Loire, dan zit je gebeiteld!

Naar jouw smaak

Er zijn nog veel meer Franse delicatessen. Ben jij een echte smakenavonturier? Ga dan eens lekker op vakantie naar Frankrijk en laat je verassen door de diversiteit van de Franse keuken en de verschillende specialiteiten die daarin te vinden zijn.