Als je als bedrijf te maken krijgt met bepaalde noodsituaties kan het soms goed zijn om een drone in te zetten. Deze kunnen namelijk ook op plekken komen die moeilijk te bereiken zijn voor mensen maar kunnen wel de situatie in kaart brengen zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden. Voor een drone inspectie kun je ook terecht bij G4S.

Inspectie

Een drone kan voor meer doeleinden ingezet worden maar als gekeken wordt naar inspectie kun je onder andere denken aan het controleren van bijvoorbeeld windmolens, hoogspanningskabels of andere plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Met behulp van de drone kan gekeken worden of alles nog goed functioneert en of er reparaties nodig zijn om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Detectie

Naast de inspectie kan een drone ook ingezet worden voor detectie, monitoring, search en rescue of 3D modelling. Bij het onderdeel detectie kan gekeken worden of er in bepaalde gebieden of verblijven waarop zich iets voorgedaan heeft brandgevaar is. Wanneer je als bedrijf werkt met bepaalde gevaarlijke stoffen en de kans loopt dat deze ontsnapt zijn kun je eerst een drone sturen om te kijken hoe de situatie is voordat je er ook daadwerkelijk mensen op afstuurt.

Monitoring

Bij monitoring wordt een drone gebruikt als middel om te bewaken of onderzoek te doen. Met het beeldmateriaal dat door de drone gemaakt wordt kan veel gedaan worden zonder dat je ook echt eerst op een bepaalde plek aanwezig hoeft te zijn.

Search en rescue

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar mensen die vermist zijn in onherbergzaam gebied dan kan een drone een oplossing bieden om ze te zoeken. Eenmaal gevonden kun je er mensen heen sturen die op de juiste manier de andere mensen kunnen redden en precies weten hoe de situatie is.