Een boom verplanten is niet eenvoudig. Zeker niet als het over een groter exemplaar gaat. Om een boom de hoogste overlevingskans te geven kun je het verplaatsen het beste overlaten aan een expert. Zij weten precies wat een boom nodig heeft en kiezen op basis daarvan de beste methode uit om hem te verplaatsen. Daar komt behoorlijk wat bij kijken. Er zijn meerdere factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Bij BTL zijn er boomexperts die alles overzichtelijk in kaart brengen. Ze vinden de beste oplossing voor elke boom.

Echte boomliefhebbers

De medewerkers van BTL zijn elke dag bezig met het creƫren van een groenere leefomgeving. Dat doen ze met veel hart voor de zaak. Voor het verplaatsen van bomen is behoorlijk wat kennis nodig. Je moet verstand hebben van de behoeften van verschillende boomsoorten. De grond waar een boom in staat is cruciaal. Deze moet voldoende voedingsstoffen voor een boom bevatten. Daarbovenop moet de bodem in over voldoende vochtigheid beschikken. De vakkundige medewerkers combineren hun kennis met moderne technische snufjes. Zo weten zij de beste omgeving voor elke boom op te sporen. Dat doen ze onder ander door bodemonderzoek uit te voeren. Voor het verplaatsen van een boom is het cruciaal dat hij op een geschikte plek komt te staan.

Meer groen zorgt voor een betere leefomgeving

Bomen kunnen erg groot worden, maar dat kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het van belang dat grote en oude bomen gekoesterd worden. Helemaal omdat natuur in de omgeving veel positieve effecten heeft. Het is gezond voor mensen, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. Bomen zorgen voor meer zuurstof en een schonere lucht om in te ademen. Daarnaast is aangetoond dat een groene omgeving stress verminderd. In de huidige tijd kunnen veel mensen wel wat ontspanning gebruiken. En die kun je vinden in een groene omgeving.