Kenteq opleidingen is een specialist op het gebied van technisch onderwijs. Dat zijn stuk voor stuk opleidingen tot functies waar veel vraag naar is. Er is al tijden een tekort aan personeel met een technische achtergrond. Met een diploma van Kenteq zorg jij ervoor dat je een leuke en goedbetaalde baan krijgt. Als jij een vmbo diploma op zak hebt dan kun je je inschrijven voor één van de vele opleidingen.

De balans tussen theorie en praktijk

Kenteq vindt het belangrijk dat studenten verstand hebben van theorie en ervaring hebben met de praktijk. Zonder theoretische kennis is het lastig om technische taken uit te voeren. Bovendien heb je eigenlijk geen idee waar je mee bezig bent. Met een goede theoretische achtergrond is de praktijk veel interessanter. Bovendien kun je vanuit de kennis die je hebt zelf tot oplossingen komen. Zelfs wanneer je een handeling nog nooit eerder hebt uitgevoerd. Er is bij Kenteq daarom altijd genoeg ruimte voor zowel theorie als praktijk. Wat je leert uit boeken en van docenten kun je meteen toepassen. Dat doe je natuurlijk eerst in een leeromgeving. Daarna ga je op stage. Dat kan bij één van de vele bedrijven die deel uitmaken van het ruime netwerk van Kenteq. Deze staan allemaal te trappelen om geschoold en technisch personeel.

Veel vacatures en volop mogelijkheden

Als je een technische achtergrond hebt dan heb je de banen voor het uitkiezen. Er zijn veel vacatures beschikbaar waar je op kunt reageren. Steeds meer taken worden overgenomen door machines en robots. Daarom zal de vraag naar technisch personeel alleen maar stijgen. Met een diploma van Kenteq op zak zorg jij ervoor dat je een uitstekende positie hebt op de arbeidsmarkt. Waarschijnlijk kun je zelf uitkiezen waar je aan het werk gaat. Dat kan dus ook in een sector waar jouw passie ligt.