Wil jij een creatief en goed idee bedenken? Goede ideeën komen niet voor iedereen aanwaaien. Daarom is er een methode die creativiteit bevordert bij mensen die normaliter geen creatief brein hebben. Door op de juiste manier te brainstormen kan dit gerealiseerd worden. De welbekende methode met post-its zal je hoogst waarschijnlijk kennen. Maar is dit de beste manier? Wat is nu eigenlijk de brainstormen betekenis? Lees snel verder en ontdek in dit artikel de betekenis van brainstormen en de voordelen van een goede brainstormsessie.

Wat is brainstormen?

De definitie van de term ‘brainstormen’ is in principe het vergaren van veel goede ideeën. Tevens is er de wens om deze ideeën in een korte tijd te verzinnen. Hierbij is creativiteit gewenst om de beste ideeën boven tafel te laten komen. Echter heeft niet iedereen het in zich om creatief te denken. Althans, niet ieder persoon denkt uit zichzelf creatief. Toch is het mogelijk om voor iedereen een creatieve mindset te creëren. De meeste personen brainstormen door een groot wit vel te nemen en met een aantal mensen post-its met, voor hen, goede ideeën op te plakken. Om echte goede ideeën te realiseren zijn er 300 ideeën nodig. Wijs niemand af op ‘slechte’ ideeën, want soms zijn er een aantal nodig om tot de goede te komen. Voor een creatieve mindset kan het bevorderlijk zijn om spelenderwijs in de juiste vibe te komen. Door een spel te spelen kan dit leiden tot creatief denken. Ontspanning en focus zijn van belang voor een goede brainstormsessie. In het ideale geval is er een perfecte balans tussen deze twee.

Geef brainstormen betekenis aan je organisatie

Zorg dat je brainstormen op de juiste manier inzet, zodat brainstormen betekenis geeft aan je medewerkers. Bevorder de creativiteit en realiseer goede ideeën die echt waardevol zijn voor je organisatie!